Kloven / Raghaden

Kloven / Raghaden ook wel bekend als eeltkloven of hielspleten, verwijst naar scheuren of barsten in de dikke, harde huidlaag die zich vormt op de hiel of andere delen van de voet als reactie op herhaalde wrijving, druk of belasting. Deze aandoening kan variëren van mild tot ernstig en kan leiden tot pijn, ongemak en zelfs infectie als ze niet goed worden behandeld.


Oorzaken en symptomen: Kloven in het eelt ontstaat meestal als gevolg van overmatige druk op de huid, vaak veroorzaakt door langdurig staan, lopen op harde oppervlakken, onjuist schoeisel, overgewicht of een gebrek aan vocht in de huid. De belangrijkste symptomen zijn droge en gebarsten huid, pijnlijke scheuren, bloedingen en kunnen uiteindelijk zelfs ontstekingen veroorzaken.


Behandelingen: Het behandelen van kloven in het eelt vereist een combinatie van hydratatie, exfoliatie en bescherming. 

Enkele effectieve behandelingen zijn:


- Hydratatie: Regelmatig gebruik van vocht inbrengende crèmes of zalven helpt de huid zacht en soepel te houden, waardoor het risico op kloven wordt verminderd.

- Exfoliatie: Het gebruik van een puimsteen of voetvijl kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het gladmaken van ruwe plekken.

- Bescherming: Het dragen van goed passende schoenen met goede demping en ondersteuning kan de druk op de hiel verminderen en verdere kloofvorming voorkomen.


Medische interventie: De Medisch pedicure kan de kloven verwijderen met speciale instrumenten


Preventie en verzorging:
Om kloven in het eelt te voorkomen en de gezondheid van uw voeten te behouden, is het belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan de volgende preventieve maatregelen:
-Houdt uw voeten schoon en droog.
-Draag comfortabele, goed passende schoenen.
-Gebruik regelmatig vocht inbrengende crèmes of lotions.
-Vermijd overmatige blootstelling aan harde oppervlakken.
-Neem regelmatig de tijd om uw voeten te inspecteren en eventuele tekenen van kloven eelt op te merken.


Door deze eenvoudige tips te volgen en proactief voor uw voeten te zorgen, kunt u kloven eelt voorkomen en genieten van gezonde, comfortabele voeten voor de lange termijn. Raadpleeg een Medische Pedicure als u ernstige symptomen ervaart of twijfelt over de juiste behandeling.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram