Orthese

Een orthese is een orthopedisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om verschillende soorten aandoeningen of misvormingen te corrigeren, ondersteunen of te verlichten. In de context van voetverzorging kan een orthese worden gebruikt om verschillende problemen met de voet of tenen te behandelen. 


Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van ortheses:


Tenenorthese: Dit type orthese wordt gebruikt om druk en pijn te verminderen bij tenen die misvormd zijn als gevolg van klauwtenen en hamertenen. Tenenortheses kunnen worden gemaakt van silicone of ander flexibel materiaal en worden op maat gemaakt om de tenen in een meer anatomisch correcte positie te brengen, drukpunten te verlichten en pijn te verminderen bij bijvoorbeeld weke likdoorn tussen de tenen of op de tenen.


Hallux valgus orthese: Deze orthese is specifiek ontworpen voor het behandelen van hallux valgus, waarbij de grote teen naar binnen is gericht en de knokkel van de grote teen naar buiten steekt. Een hallux valgus orthese kan worden gedragen om de grote teen recht te zetten, drukpunten te ontlasten en verdere vervorming te voorkomen.

Het gebruik van een orthese kan helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het voorkomen van verdere complicaties bij verschillende voetaandoeningen. Het is echter belangrijk dat ortheses worden aangepast en voorgeschreven door een gekwalificeerde medische professional, zoals een medisch pedicure of podotherapeut, om ervoor te zorgen dat ze effectief en veilig zijn voor de individuele behoeften van de patiënt.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram